Cunoasteti un site care meritã sã fie listat aici?

Observatii? Sugestii?

Scrieti un e-mail la
..::[webmaster]::..

 

  home > resurse > Știri > Conferinta Pastorala Florida 2003
Joi, 18 Ianuarie 2018, 22:13  

Conferinta Pastorala Florida 2003,
www.conferintapastorala.9f.com
<::.. înapoi la știri

Hollywood, FL: Har si binecuvantari au fost reversate peste bisericile Baptiste Romane din Florida cu ocazia celei de-a trei-a editie a Conferintei Pastorala care a avut loc in Hollywood, Februarie 19-23, 2003. Au participat 40 persoane dintre care 30 Pastori, reprezentand 21 biserici din Statele Unite si Canada. Fratii Cornel Veres din Manastur-Cluj si Petrica Vrancuta, Globu Craiovei-Caras-Severin au fost oaspeti din Romania.

Conferinta a fost organizata pe 6 sesiuni in care s-au prezentat subiecte ca:

  • "Viziunea misionara si Mandatul Biblic al Bisericii" prezentare facuta de John Moldovan, profesor de Misiune la Criswell College din Dallas, Texas, unde a fost aratata "Baza Biblica a misiunii in Vechiul Testament, Noul Testament si Apostolul Pavel si Strategia lui Misionara".
  • "Invatand de la inaintasii noastri". prezentare facuta de Ioan Stir, Pastor in Houston si professor de Etica Crestina la Houston Baptist University din Houston, Texas, in care a fost aratata contributia pe care a avut-o Johan Gerhard Onken pe care J.H. Rushbrooke in lucrarea sa intitulata "The Baptist Movement in the Continent of Europe" I-l numeste "parintele Baptistilor de pe continental European",
  • "Indrumarea Spirituala" prezentare facuta de Sorin Covaci, pastor la Prima Biserica Baptista din Detroit, Michigan, in care a fost aratata nevoia de indrumare spirituala izvorata din textul din 2 Timotei 2: 2. Aceasta a fost definite ca fiind "o experienta rationala prin care o persoana calauzeste o alta persoana in procesul de maturizare, impartasind cu aceasta resursele oferite de Dumnezeu".
  • Liviu Percy, pastor la Biserica Baptista din Hickory, North Carolina a prezentat sesiunea "Second Generation Romanian-How to reach more effectively". El a aratat situatia din bisericile noastre din Nord America prezentand aspecte ale vietii tinerilor romani americani din generatia a doua, in care s-a aratat cateva caracteristici generale ale adolescentilor cum ar fi confruntarea cu schimbari fizice si intelectuale, confruntarea cu valorile morale generale si moralitatea personala" De asemenea au fost discutate cateva particularitati ale tinerilor romani-americani cum ar fi criza de identitate, cresterea intre doua culture paralele, problema limbii, diferite conflicte intre standardele romanesti si americane si alte aspecte. S-au propus solutii ca definirea misiunii nostre ca biserici romanesti in America, sa nu pastram forme fara continut etc.

A fost distribuita tuturor participantilor o lucrare de Daniel Branzai intitulata " Tranzitie" in care se arata printre altele Soarta unei minoritati in contextual American, iar apoi se dau cateva indrumari practice bazate pe experiente proprii positive ale autorului.

De asemenea Mark Hobafcovich, responsabil cu Misiunea in cadrul Asociatiatiei Baptiste Romane a prezentat " Strategia de Misiune" a bisericilor Baptiste din Statele Unite si Canada in care s-a aratat nevoia de a se planta in mod intentional biserici noi in comunitatile romanesti in care nu avem biserici. De-a lungul istoriei, biserica a devenit tot mai "institutionala" asa ca a ajuns sa fie impotriva misiunii de plantare de biserici noi, asa ca astazi sunt biserici care vad plantarea de biserici ca fiind in competitie cu bisericile stabilite. S-au identificat cinci motive pentru care bisericile au aceasta comportare: Mentalitatea de "biserica mare", mentalitatea de "parohie", mentalitatea ca toate "bisericile au nevoie de profesionisti" ca si lideri si pastori, mentalitate a"de a umple mai intai bisericile goale, inainte de a planta biserici noi", si mentalitatea ca "poporul este deja evanghelizat". S-a prezentat strategia de misiune prin care se arata ca modul cel mai eficace de a evangheliza societatea este "plantarea de biserici". S-a prezentat nevoia ca pana in anul 2013 cand se va sarbatorii 100 ani de existenta a asociatiei in Statele Unite si Canada sa se planteze biserici noi asa incat sa se ajunga la 100 biserici si sa se dubleze numarul de membrii in bisericile noastre. (sa se ajunga la 10,000 membrii).

Conferinta s-a incheiat cu o sesiune unde s-au discutat aspecte specifice lucrarii de pastorala. In fiecare seara au avut loc seri de Evanghelizare in bisericile din sudul Floridei.

La revedere in Februarie 2004.

Mark Hobafcovich,
Misiune
mhobafcovich@namb.net


© Baptistnet.ro 2002, 2003
webmaster
realizat de smArtDesign